Foto: Stine Heger

Innerscale

Objekt /

Duchamps Ready – Made fra 1917 er et tidligt tilløb, Object Trouvé, minimalisme, koncept kunst, Arte Povera, Fluxus kunst fra 60erne, tilstræbte i modsætning til 40-50’erne modernismens personfikserede kunst (kulturradikalismen), anonymitet, serialitet, struktur, proces, her blev objektbegrebet udtryk for en afpersonificeret referenceløs ”skulptur” og begrebet multiple var en ophævelse af modernismens krav til det unikke kunstværk. 

Nu er der gået mere end et halvt århundrede, kunstrummet er i dag eksploderet i opportunistisk markedsskrigeri, der faldbyder det hele i utallige kombinationer, som det nyeste nye i tidens krav på events. ’Innerscale’ er en sådan tidens hybrid, det er både et objekt uden referencer, en ren minimal struktur i et enkelt billigt materiale, gips.

Det er en multiple fremstillet af stukkatøren uden et kunstnerisk fingeraftryk, men på samme tid ligger der i titlen Innerscale mulighed for, at objektet er en skulptur, der refererer til et indre rum, udenfor objektet, i den enkelte.

Kilde: Politiken

Materiale
Gips
Mål
12 x 10 x 6 cm
Edition
150
Samarbejdspartnere
Edition Block, Edition Moen, Politiken

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers