Lysskulptur Gyldne sal

Kunst i det fælles rum, 2015

Siden byggeriet Bispebjerg Bakke har jeg ført en lang dialog med dir. Klaus Bonde Larsen. Et af resultaterne af denne dialog blev renoveringen af "Den Gyldne Sal" i Håndværkerforeningen København. I 2010 blev det til renovering og 5 store indfældede vægmalerier. Og i 2015 lykkedes det med endnu en gang støtte fra Kirsten og Freddy Johansens Fond og nu også Varelotteriet, at fuldende projektet med farvesætning og ny belysning i salen. 

På væggene er 9 skulpturelle lamper, i eet stykke glas, anætset på bagsiden, og fæstnet på en rustfri stålplade, der reflekterer lyset, fra en LED-spot, i bunden af den rustfri del. De 3 store lysskulpturer i loftet, består af en øvre plade i poleret rustfri stål, hvori der er monteret 122 LED-spots, der lyser ned på de tre ringe i poleret rustfrit stål, og de ca. 100 krystaller, der hænger fra top pladen.

Tak til samarbejdspartnerne: Rustfri og glas af Kangsi Art v/Kang You Tang, stukkatør Brdr. Funder, DI-smede ved Flemming Ekstrøm, el-installatør Karl-Christian fra Klingsey/Tuegaard El, Yossi Mamman, Ligro light, Steen Nielsen malerfirma ved Henrik Petersen, og Tania Sonnenfeldt for visualiseringen.

Materiale

Rustfrit stål, glas, led-lys, malede flader

Sted

Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, København

Foto

© Stine Heger

Logbog