Title BN

Gravmonumenter, Kunsthal Aarhus, Aarhus

21.04.– 09.05.2021
Body

"I dag gør vi alt for at være specielle og unikke digitalt, på vores Facebook-, Tik-Tok- og Instagram-profiler. Alligevel vælger flere og flere at blive begravet anonymt. Erindringskulturen, som gravsteder ofte repræsenterer, er blevet en slags ”glemselskultur”.

Spørgsmålet om kunstværker og gravmonumenter i kirkegårdens offentlige rum er sjældent mål for samtale og undersøgelse. Der er en vis berøringsangst i forhold til emnet – på trods af, at det er relevant for alle på et eller andet tidspunkt i livet.

Udstillingen Gravmonumenter skal blot ses som et indspark i debatten. Udstillingen er et inspirationskatalog til, hvordan vi, som borgere og samfund, kan inddrage samtidskunsten på flere niveauer, i flere offentlige rum og i hverdagen generelt - også når døden indtræffer. Der er ikke kun én måde at opleve kunsten på, men mange. Kunstværker og monumenter kan opleves og bruges til refleksion både på museer, parker, hospitaler, rundkørsler og altså også på kirkegårde".

Kilide: Kunsthal Aarhus

Installationsfoto. Foto: Mikkel Kaldal
Skitseforslag til et gravmonument, 2020

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers