Title BN

Grafiske forbindelser, Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel

29.11.2014 – 01.02.2015
Body

På Vendsyssel Kunstmuseum har grafikken en væsentlig plads i samlingen. Museet råder over flere tusinde grafiske værker, og nu bliver de nyeste af slagsen også præsenteret. Prominente kunstnernavne som Bjørn Nørgaard, Kathrine Ærtebjerg og John Kørner er blandt de 12, som viser deres grafiske arbejder frem på udstillingen Grafiske forbindelser.

I Tórshavn på Færøerne har 12 danske kunstnere aflagt et besøg på det litografiske værksted Steinprent. Det er der kommet en række litografiske stentryk ud af, som nu udstilles på kunstmuseet i Vendsyssel under titlen Grafiske forbindelser.

Ideen bag udstillingsprojektet er at udforske og udbrede kendskabet til stentryk. De udvalgte kunstnere er Zven Balslev, Peter Carlsen, Claus Carstensen, Nils Erik Gjerdevik, Jonas Hvid Søndergaard, John Kørner, Fie Norsker, Bjørn Nørgaard, Julie Sass, Andreas Schulenburg, Svend-Allan Sørensen og Katrine Ærtebjerg. De repræsenterer forskellige kunstnergenerationer og udtryk i et forsøg på at afspejle stentrykkets mangfoldighed.

Nogle af kunstnerne har allerede mange års erfaring med stentrykket, mens det for andre er første gang, de stifter bekendtskab med teknikken. Alle arbejder er udført i store formater.

Kilde: kunsten.nu

Værker i udstillingen
Udstillingsfoto. Foto: Vendsyssel Kunstmuseum

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers