Title BN

Fake – Som i et spejl, Galleri Susanne Ottesen, København

12.10. – 10.11.2012
Body

Udstillingen Fake – Som i et spejl, fremstiller i 3 rum 3 forskellige indgange til diskussionen om menneskets evne til at gøre løgn til sandhed og sandhed til løgn, evnen til at skabe nyt, som både kan være smuk og grusom, kunsten er der, hvor denne egenskab eksisterer i sin reneste form.

H.C. Andersens eventyr Nattergalen er universel til alle tider, et lære stykke i, hvorledes mennesket farer vild i evnen til at skelne mellem sandt og falsk, mellem original og kopi, mellem radikalitet og opportunisme … osv. Netop i disse tider hvor eventkultur og oplevelsesøkonomi har ophøjet generalisterne og hurtigsnakkerne til heltene.

Hvor indsigt, erfaring og fagkundskab anses for et handicap, bagstræberisk og lettere bedaget. Hvor markedet er kunstens højeste autoritet og forholdet mellem mennesker er sat til salg for højest bydende, var Andersens historie i sin enkle form og dog overraskende i detaljen, et billede der kunne udvikle sig i denne skulptur af samme navn, som så blev til disse 3 rum.

Kilde: Galleri Susanne Ottesen

'Nattergalen', 2012 og 'Arti - Iustia - Scientia', 2012. Foto: Stine Heger
'Cette Est Une Pipe', 2012 og 'Arti – Iustia – Scientia', 2012. Foto: Stine Heger
'Fake – som i et spejl', 2012. Foto: Stine Heger
'Fake – som i et spejl', 2012. Foto: Stine Heger
'Historien om en moder', 2012. Foto: Stine Heger
Plakat for udstillingen

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers