Title BN

En vidunderlig verden, Johannes Larsen Museet, Kerteminde

02.12.2017 – 04.02.2018
Body

Johannes Larsen Museet folder glæden ved Larsens verden ud i anledning af 150-året for kunstnerens fødsel.

Med udstillingen En Vidunderlig Verden sætter museet fokus på Johannes Larsens vidunderlige verden. Johannes Larsen er højaktuel i dag, og hans glæde ved og æstetiske blik på naturen er måske mere vedkommende nu end nogensinde før.

Vi ”låner” Larsens øjne, når vi betragter naturen – og også mange kunstnere har fra tid til anden fundet inspiration i Larsens omfattende arbejder. På udstillingen foldes denne glæde ved Larsens verden ud – med fokus på dens mange muligheder for os i dag her i 150-året for Johannes Larsens fødsel.

Johannes Larsen var med, da Kerteminde Museum blev oprettet i 1937, og han sørgede for, at det lille provinsmuseum fik en omfattende kunstsamling – bl.a. med værker af kunstneren selv, men også med kredsen omkring ham.

Udstillingen En Vidunderlig Verden er en hyldest til Larsen med værker udpeget af personer (kunstnere, naturelskere, ornitologer, skuespillere, politikere m.fl.), der på den ene eller anden måde har fundet inspiration i Larsens vidunderlige verden. Et særligt spor omhandler kertemindernes syn på Larsen; for hvad har hans kunst og kunstnerhjemmet på Møllebakken betydet for dem? I forbindelse med udstillingen udgives et bogværk, hvor de samme personer inviteres til at berette om deres glæde ved Larsens verden i form af en lille fortælling eller et værk.

Kilde: Johannes Larsen Museet

Værker i udstillingen
Installationsfoto. Foto: Johannes Larsen Museet
'En hyldest til trækfuglene', 2017
Udstillingsplakat

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers