Title BN

Bjørn Nørgaard, Horsens Kunstmuseum, Horsens

01.06.2021 – 30.01.2022
Body

Horsens Kunstmuseum præsenterer i museets største sal en særudstilling med Bjørn Nørgaard. Udstillingen består af flere installationer: SagforholdEngle og bæsterZodiacs, Mrs. Yin & Mr. Yang og Materia et Spiritus, Materia et Corpus, Materia et Frictio, Materia et Actio, Materia et Syntaksis.

Zodiacs fra 2017, som består af 12 kinesiske dyretegn fra det kinesiske astrologiske system: Rotten, Oksen, Tigeren, Kaninen, Dragen, Slangen, Hesten, Fåret, Aben, Hanen, Hunden og Grisen.

Materia et Spiritus, Materia et Corpus, Materia et Frictio, Materia et Actio, Materia et Syntaksis fra 2020 belyser Bjørn Nørgaards arbejde med aktioner. Tilbage i 1960’erne fungerer aktionen som metode til at komme udenom værkbegrebet og de klassiske kunstgenrer til fordel for et åbent og ukortlagt handlingsrum. Aktionen bliver udgangspunkt for interaktioner mellem krop og materialer i form af demonstrationer.

Installationen Materia et Spiritus, Materia et Corpus, Materia et Frictio, Materia et Actio, Materia et Syntaksis er takket være Augustinus Fonden og Slots & Kulturstyrelsen blevet indlemmet i Horsens Kunstmuseums samling.

Kilde: Horsens Kunstmuseum

Installationsfoto. Foto: Horsens Kunstmuseum
'Zodiacs', 2017. Foto: Horsens Kunstmuseum
'Zodiacs', 2017. Foto: Horsens Kunstmuseum
'Zodiacs', 2017. Foto: Horsens Kunstmuseum
'Zodiacs', 2017. Foto: Horsens Kunstmuseum
Installationsfoto. Foto: Horsens Kunstmuseum
'Materia et Spiritus, Materia et Corpus, Materia et Frictio, Materia et Actio, Materia et Syntaksis', 2020. Foto: Horsens Kunstmuseum
'Engle og bæster' (bronzeskulpturer), 2014. Foto: Horsens Kunstmuseum
Skulpturelle eksperimenter efter princippet fra 'Sagforhold', 1967. Foto: Horsens Kunstmuseum
'Mrs. Yin & Mr. Yang', 2019. Foto: Horsens Kunstmuseum

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers