Title BN

aage damgaards skatkammer - en kunstnerisk legeplads, HEART – Herning Museum of Contemporary Art, Herning

17.09.2011 – 01.01.2012
Body

Fra gulv til loft. I alle udstillingssale og foyeren. Et sandt overflødighedshorn af kunstværker i alle genrer. Til efteråret viser HEART for første gang den fulde bredde af kunstskattene, der er samlet af skjortefabrikant og kunstmæcen Aage Damgaards hånd. Gamle kendinge som Jorn, Heerup og Gadegaard udstilles side om side med værker, som aldrig er vist før.

Det er godt og vel to år siden, at Herning Kunstmuseum åbnede som HEART i Steven Holls smukke arkitektur. Det er næsten 60 år siden, at skjortefabrikant Aage Damgaard mødte kunstneren Paul Gadegaard ved møbelmessen i Forum. Det er disse to vigtige begivenheder, som fejres med samlings-udstillingen Aage Damgaards Skatkammer. Såvel kunstsamleren Aage Damgaard som ideen om et "skatkammer" i den nye museumsbygning spiller en helt central rolle i vores ønske om at vise så meget som muligt af den unikke samling, som Aage Damgaard grundlagde.

Kilde: HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Værker i udstillingen

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers