Udgivelse af samtalebogen 'I de dage Paven kom til Damaskus' i samarbejde med arkæologen Peder Mortensen

Subtitle
01.01.2002
Body

Bjørn Nørgaard besøgte i foråret 2001 det Danske Institut i Damaskus. Dette besøg udmønter sig nu i et bind i forlagets serie En kunstner og en by, hvor vi opfordrer en billedkunstner til at vælge en by eller et sted i verden, som har haft betydning for hans eller hendes arbejde. Kunstneren vælger en person at samtale med og udfører billedserier til bogen, helt efter eget ønske.

Bjørn Nørgaard valgte at føre en række samtaler med arkæologen Peder Mortensen, daværende direktør for Det danske Institut i Damaskus. Samtalerne fandt sted foran en båndoptager gennem otte dage, dels på instituttet, dels på udflugter rundt i Syrien, og resultatet er blevet en lang række dybt inspirerende betragtninger over fortidig og nutidig kultur, set med arkæologens øjne og billedkunstnerens.

Samtalerne forløber over 29 afsnit og akkompagneres af en lang række imponerende billedindslag, en kombination af fotomontager og tegninger, der tilsammen udtrykker kunstnerens indtryk af Damaskus by og af den arabiske kultur.

I de dage Paven kom til Damaskus er udgivet i serien EN KUNSTNER OG EN BY, en serie hvor Brøndums forlag præsenterer en række kunstnere med udgangspunkt i en by eller et sted i verden, som har eller har haft afgørende betydning for den pågældende kunstners arbejder.

Relaterede værker

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers