Udflytning fra atelieret på Frederikholms Kanal 28B

Subtitle
29.05.2020
Body

Ved finanskrisen i 2008 kom et forslag fra den daværende regering, som betød at Kunstakademiet fik voldsomme besparelser. Det indebar, at Billedhuggerskolen i Frederiksholms Kanal blev lukket efter 250 år, og antallet af professorer skåret fra 9 til 5 af kulturministeriet, som reelt overtog styringen. Nu har vi et Statsstyret Kunstakademi.

Det lykkedes ved et sponsorat fra Jørgen Nørgaard (Strøget) og Peter Lassen (Montana) at udsætte lukningen et år i forsøg på at finde en varig løsning. Det ønskede kulturministeriet ikke. Da Marianne Jelved blev kulturminister, og jeg skulle udføre et gravmæle til Hendes Majestæt Dronningen, fik jeg mulighed for at leje Det Store Atelier, hvor J. Wiedewelt i 1769 havde udført gravmæle til Frederik d. 5, Kunstakademiets stifter.

Jeg forlader nu Det Store Atelier efter 7 år, men Statens Værksteder og et galleri er nu i den gamle skole, som da stadig rummer KUNST.

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers