Samtale på Vejen Kunstmuseum

Subtitle
30.06.2024
Body

Ved museets 100-års dag, søndag d. 30. juni fortalte Bjørn Nørgaard om Museumspladsens nye skulptur En kantet krukke uden kanter – i sandhed en besynderlig kantet krukke – i sandhed en besynderlig krukke, der får blivende plads i Vejen.

Den keramiske krukke er lavet i 2004 hos Esben Lyngsaa Madsen på Tommerup Ceramic Workcenter. Den er imponerende 3,6 meter høj og brændt i ét stykke i en specialovn, der er bygget op om skulpturen. Den er glaseret under kyndig vejledning af Gunhild Rudjord.

De tre sider med henholdsvis runde, trekantede og firkantede huller er kittet dammen af tre slanke figurer: mand, kvinde og noget andet - en figur, der står åben til anden identifikation.

EFTERLYSNING: Da en del af det keramiske nips er blevet ødelagt af frost, vil Bjørn Nørgaard i foråret 2025 foretage udskiftninger/tilføjelser. Skulle der være læsere, der ligger inde med keramisk nips af god kvalitet, tager museet gerne imod. Særligt vedkommende for billedhuggeren er det, at keramikken gerne skal have en god historie.

Skulpturen er overdraget til Vejen Kunstmuseum fra Statens Kunstfond. Vejen Håndværkerforening er med til at muliggøre fundamentet og det kommende sekskantede hus, der skal sikre skulpturen mod regn og frost.

Kilde: Vejen Kunstmuseum

Foto: Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum
Foto: Vejen Kunstmuseum
Foto: Vejen Kunstmuseum
Invitation

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers