Samtale med forfatter og journalist Martin Kongstad om Poul Gernes & Eks-Skolen på Galleri Nicolai Wallner

Subtitle
18.01.2019
Body

Galleri Nicolai Wallner har i anledning af åbningen af vores kommende udstilling Paintings, Sculptures, Flags, etc. med Poul Gernes den store fornøjelse at kunne invitere til samtale mellem Poul Gernes’ gamle kollega kunstneren Bjørn Nørgaard og forfatteren Martin Kongstad.

Arrangementet vil blive afholdt fredag den 18. januar, klokken 16.00 – 17.00, og vil blive efterfulgt af fernisering i galleriet.
Bemærk, at samtalen vil være på dansk.

Bjørn Nørgaard har siden 1960’erne skabt væsentlige værker, som står som en hjørnesten i nyere dansk kunsthistorie; med værker som bl.a. Hesteslagtningen, Den Kvindelige Kristus, i samarbejde med Lene Adler Petersen, gobelinerne om Danmarks historie, ophængt på Christiansborg Slot, samt udførelsen af Dronning Margrethes sarkofag. Bjørn Nørgaard var desuden med til at starte Eks-Skolen i samarbejde med vennen og kunstneren Poul Gernes.

Martin Kongstad er dansk forfatter og journalist. Martin Kongstad begyndte i firserne sin karriere som musikjournalist, rockanmelder og brevkasseredaktør og har siden hen udgivet to romaner samt novellesamlingen ’Han danser på sin søns grav’, som kort tid efter udgivelsen i 2009 modtog Danske Banks Debutantpis. Martin Kongstad er desuden aktuel på Radio 24syv med programmet ’Bearnaise er Dyrenes Konge’, hvor han hver uge inviterer en aktuel person på middag og en indlevende og vittig samtale krydret med inspiration til din næste spiseoplevelse.

Kilde: Galleri Nicolai Wallner

Foto: Galleri Nicolai Wallner
Foto: Galleri Nicolai Wallner
Foto: Galleri Nicolai Wallner
Poul Gernes og Bjørn Nørgaard

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers