Samtale med forfatter og dokumentarist Lars Movin i forlængelse af visningen ‘Nadveren’ på Cinemateket

Subtitle
04.02.2024
Body

Nu skal jeg nok lade være med at belemre jer mere med arrangementet i Cinemateket søndag eftermiddag, hvor vi viser den danske kunstnerfilm-klassiker Nadveren (1971) – ifølge datidens opfattelse en “blasfemisk” og “pornografisk” iscenesættelse af Den Sidste Nadver – efterfulgt af en samtale med filmens ophavsmand, kunstneren Bjørn Nørgaard (f. 1947). Men når jeg tillader mig lige at slå et sidste slag for dette lille hjertebarn, skyldes det, at jeg personligt simpelthen er så spændt på, hvad Nørgaard vil have at sige om sin gamle film.Når jeg tillader mig lige at slå et slag for dette lille hjertebarn, skyldes det, at jeg personligt simpelthen er så spændt på, hvad Nørgaard vil have at sige om sin gamle film.

Den 3. december sidste år indrykkede Bjørn Nørgaard en helsidesannonce i Politiken, hvor han protesterede imod den kommende Koranlov. Og i det hele taget har han aldrig været bleg for hverken at provokere eller at sige sin mening. Men samtidig er han et meget reflekteret menneske, så når han artikulerer sig kunstnerisk eller udtaler sig om sit værk i relation til diverse samfundsanliggender, er der vægt bag. Det vil der sandsynligvis også være søndag eftermiddag, hvor Nørgaard i en samtale med undertegnede vil reflektere over linjen fra Nadveren til Koranloven, men selvfølgelig også om hans forhold til kristendommen samt dette at arbejde med film som billedkunstner."

Tekst (inden samtalen): Lars Movin

Relaterede værker
Under optagelserne af 'Dyrehavefilmen' Foto: Robert Nielsen
Foto: Rasmus Brendstrup
Til venstre Lars Movin og Bjørn Nørgaard. Foto: Jesper Dalmose
Foto: Rasmus Brendstrup

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers