Debatindlæg til Politiken om censuringen af computerspil (aldrig bragt)

Subtitle
oktober 2018
Body

Ævl vs Old
I Politiken d. 18 oktober, mener Politiken, at computerspil kan afløse viden og indsigt i vores fortid. Det kommenteres d. 21 oktober af Prof. Nikolaj Elf.

Det handler om oprindelsen til fremtiden. Hvis vi ikke kender til, hvorfra de begreber der danner vores samfund og kultur stammer fra, farer vi vild. Det ærgerlige er, at man som bl.a. DF er mestre i, skaber en modsætning, der er falsk.

Da jeg var barn i 50’erne læste jeg med stor fornøjelse tegneserier, som Illustrerede klassikere, Superman, Anders And og diverse populære magasiner, men samtidig gik jeg på rov i min fars bogsamling og kendte til dorisk, jonisk, korintisk stil inden skolen.

Computerspil, som eklektisk bruger løs af myter og sagn, er fremragende, og går fint sammen med oldævl og viden om, hvor disse figurer stammer fra. Odysseus, Njals saga, Johannes åbenbaring, Kabalaen, Tusind og en nat er i egen værd et skatkammer. Computerspil og gode lærere kan åbne de vakte øjne og øren. Når vores formødre og fædre har efterladt os disse skatte, censurer dem ikke for de unge generationer.

Kun en tåbe frygter ikke de digitale tåger.

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers