Ansøg om atelier på Containerakademiet

Subtitle
12.01.2024
Body

Containerakademiet rummer i alt 30 atelierlejligheder samt to store fællesværksteder. Containerakademiet var oprindeligt tænkt til som en række mobile containere, deraf navnet, men på grund af pandemien og derefter inflationen består Containerakademiet nu af én stor container; et industrihus beklædt med stålplader.  

Helt praktisk udlejes ateliererne til yngre kunstnere. Man kan søge et lejemål for 3-5 år (3 år med 2 års forlængelse). 

"I en lund kaldet Akademos startede Platon sit akademi 385 f. kr., nu 2400 år senere hvor København fordriver håndværkere, studerende og kunstnerne fra byen, må vi som Platon anlægge et akademi i Nordhavnen. Container betyder beholder, de skal ikke fragte alverdens ting over oceanerne, men de unge kunstneres drømme og visioner ud i verden. I sprækkerne spirer den nye verden frem."

Initiativtager til projektet er billedkunstner og professor Bjørn Nørgaard. Stedet er bygget og drives af Fondet Containerakademiet i samarbejde med AHC, som administrerer atelierpladserne og varetager den daglige drift samt i begyndelsen også det kunstneriske program. Med tiden er det hensigten, at ’akademiet’ – stedets åndelige struktur – skal være selvorganiserende. 

Bygherre er Fonden Containerakademiet, grunden er stillet til rådighed af By og Havn, og projektet er støttet af A.P. Møller Fonden, Det Obelske Familiefond og Augustinus Fonden. 

Den midlertidige udgave af Containerakademiet på Kunsthal 44Møen i sommeren 2023 var en container og et eksempel på, hvorledes en diskussion og samtale kan foregå i det endelige Containerakademi i Nordhavn.

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers