Konkurrenceforslag til Latvian Rifleman Square, Riga, Letland

Kunst i det fælles rum /

Krigsmonumentet er udformet som en spiral snoet tårn konstruktion. Det er en stålkonstruktion bygget op over trekanter, der underdeles mindre felter. ”Facaden” på tårnet er 75 % glas i forskellige nuancer, 25 % af felterne består af metal, granit, keramik.

Tårnet danner indvendigt et stort rum, midt i rummet rejser sig en konisk søjle skråt op gennem rummet, søjlen tænkes udført i granit, i søjlens overflade er tekster og billeder. Inde i rummet omkring søjlen snor sig en rampe hele vejen op gennem rummet, som på trappen ender i en platform.

Tårnet og søjlen starter ca. 3,5 m under pladsen, således at der langs tårnet er en rampe der fører ned til tårnets bund, hvor rampen op til toppen starter. Eventuelt kan der herfra være indgang til parkeringskælder.

Tårnet tænkes placeret i det hjørne af Latvian Rifleman Square. Tårnet placeres så det netop bryder husfacadernes række mod floden Daugaua.

Ikke realiseret

Materiale
Pap, gips/ethylenacetat
Udført sammen med
Boldsen & Holm Arkitekter MAA

© Photographs and videos may not be used for commercial purposes, unless you have a copyright license with Bjørn Nørgaard and the listed photographers